Sibuk Sibuk

Dah mula rasa malas sibuk nk mengupdate blog ni. nk siapkan tempahan baju kurung 6 pasang satu family. Dah siap potong 3 pasang, insya Allah hari ni nk ke kedai utk hantar jahit tepi, beli benang, butang2, zip2 dsbginya. Bergaduh2 nk potong baju dgn Zakwan yang sukaaa sgt nak main dgn gunting besar & tajam tu. Plus nk repair baju2 & seluar dari jiran sebelah. huhu sibuk sibuk sibuk.

btw Zakwan dh tumbuh sebatang gigi bawah & dah pandai panjat tangga (gulp!) so dh kena pasang pagar kt tangga tu (ada lagi ke x dlm stor tu ye haiih malasnye nk mencari). Teman dh start pakai CD (Cloth Diaper) tapi x dptpakai sepenuhnya sbb selalu bocor, dan cd cuma ada 4 psg so dlm sehari tu mesti kena pakai dispo diaper jgk sekali sekala. xpelah insya Allah dpt gaji bleh order lagi (kan iera kannn..heheh). Mmg byk keje tapi ala, teman mmg dok kt umah je apa sgtlah setakat nk bersihkan cd tu. Semangat Semangat! hehehe

4 comments:



yasmine said...

wah dah amik tempahan..nanti buat studio macam za ekk

ribbit said...

haha aku jahitkan baju kakak kalid 1 family yg ayah diaorg baru meninggal 2 bulan lps...sian mel, budak2 bukan tahu apa nk baju baru jugak. biasa budak2 tu baru raya 3 pasang, thn ni dpt sorg sepasang je. oklah tu kan. aku x amik upah pun...sekali sekala tolong org :)

Ibu Aunis said...

huh sibuknye...hehe..oklah tu..ade masa gak ye dgn baby..;)

wann ni kena bisnes dr umah jer pun pasti bole jalan ni.ape lagi..hehe..;)

ribbit said...

wait...wait..hehe at least another 2-3 yrs more...concentrate 1-1. one thing about myself is, i'm very easily get distracted, susah nk fokus, so bila betul2 dh xde gangguan baru bleh buat bisnes kalau x sangkut separuh jalan...huii susah tu :)