...Bye Bye Kittens....

Finally I have decided that the kittens have to go. Am sorry kids, and to my husband too, but I have to do it. En lanun mmg confirm x sampai hati. Kebetulan last Sunday sedang beliau terbaring kerana kurang sihat I finally have the courage to take the kittens away to a small market where I always go to buy groceries and they sell fish,chicken, shrimps, all those kind of food. I hope the kittens will make it out here. At least tuan kedai mesti akan hulur ikan2 extra kt diaorg kan.

Balik dari kedai kakak tanya mama mana Belang & Hitam.  Kenapa dia x ikut balik ke rumah. teman explain la slow2 kat dia. That at this time we are unable to keep them. Sedih juga dia. Sampai malam dia tanya kenapa mama tinggalkan kucing kt kedai tu. jom lah mama kita gi amik dia. But I hope it will go away soon, soon she will forget about the two kittens.

Semalam teman tekad nk basuh lubuk kt tepi porch rumah yg dijadikan tempat kucing2 tu melepas hajat. En lanun suruh tunggu dia sihat nk buat sama2 but he's not too well.. and seeing his face when he found out that I have cleaned up the mess he looks so relieved. and the taik,oohhh banyak ok. bertepek2 (sorry if I make u uneasy) but at least u dont have to be there to smell that awfull trench euwww.....dah lah tu najisnye dh kering so sangat susah nak tanggal sampai kena guna scraper baru tanggal. Kemudia basuh keseluruhan porch tu. Penat giler. Tapi puas hati alhamdulillah tiada lagi bau2 yg kurang menyenangkan. yang paling penting dah xde rasa was was lagi tentang kebersihan rumah yg menyebabkan kurang selesa nk menunaikan ibadat solat dan lain2.

Hari ni pegi kedai tu tapi kucing2 tu dah tak nampak batang hidung.

...dan kakak sudah tidak bertanya lagi tentang si Belang & si Hitam :)

2 comments:



IbuAunis said...

akhirnya...hehe..
tulah wann..bab kebersihan dan kesihatan ni perlu diutamakan.. sayang mmg sayang, tapi kadang2 bau je dah buat org sakit tau...lg skang ni mcm2 kan...mcm2 penyakit dan mcm2 cara penyakit dtg...

Xpelah. in future kalo nak bela, cari yg betul2 la. kalo tepi2 jln ni kutip, kena gi check up dulu. xtau ape2 virus kang die bawak..(statemt ni bg dr or yg bukan cat lovers) hehe..

Wann Hairani said...

yup...tp yg kelakar tu akish kata pasni kakak nk bela burung la plak adoyaii abah dia kata kalau bela burung x bleh pegang2 or belai2 mcm kucing..nanti dia terbang terlepas la plak. hehe termenung jugak dia memikirkan nya :)
but ya..a big relief for me..seb baik en lanun x marah ;p