I Feel Numb

It's actually a mixture of everything- sad, lonely, sad again, etc. Yup, En lanun is off again, this time to Somalia for one & a half month. 3-4 hari yg lepas mmg kami kehulu ke hilir menguruskan persiapan dia nak ke sana, beli brg2 toilettaries, ubat- ubatan, beli barang2 dapur, gi register di bank Aff*n so that after this I can pay all our bills via online! ahaks walaupun dah lama gian sgt nk cuba tapi baru lah skrg ni ada kesempatan. With 3 kids and Zakwan still so little, I can't go out & pay bills like I used to when en lanun is away. cuma barang2 basah ajelah kena mintak tolong jiran2 belikan di pasar. Kalau ikan @ ayam tu tahan 2 bulan mau kami borong jugak hahhah tapi mustahil lah kan, peti ais pun xkan muat punye. Kali ni lama sket dia gi tapi xpelah teman redha, berdoa demi keselamatan dia sepanjang dia bertugas di sana. Memang genyah kali ni, kakak & Auni bergaduh 24 jam, zakwan plak dah mula memanjat sana sini kalau letak dalam walker kejap je dia dh nangis nk mintak angkat.
Pagi tadi lagi haru, Auni nak mandi sambil tu teman dok membasuh baju. paip buang air tu teman salurkan ke dalam bilik air tu lah. then tiba2 zakwan nangis teman pun keluarlah tgk dia. bila mesin start buang air ( rinse) teman kata dlm hati aii wangi bebeno bau sabun baju ni. when I went & checked out on Auni it turns out that she had put the pipe outside the bathroom and the soapy water was flooded to my kitchen, my dining hall & the room next to the bathroom. OMG i felt like I wanna scream & so mad at her. dah lah banjir, licin plak tu masuk sampai bawah katil ya ampunn...nasib baik toto teman x letak kat bawah, entah kenapa pg tadi kemas2 bilik lipat toto tu letak atas katil. tapi karpet mmg kuyup..beg2 baju yg x sempat kemas lagi habis basah semuanya. Tuhan ajelah yg tahu mcm mana perasaan masa tu. Zakwan plak mcm tau2 je abah dia xde, meragam je seharian ni. Sabarlah hati ni....itu ajelah yg teman harapkan. Pukul 2 baru selesai buang air yg bertakung (sungguh!) & mengemop lantai. itupun x kering betul tapi bolehlah. Lepas tu baru start masak sup ayam & nasi utk bebudak ni, pukul 3.30pm baru mandi, x sempat pakai baju zakwan dah menangis lagi. Auni tu suka sangat mengasak dia. Xpelah, budak kecik apa dia tau. kembung, dia nangis, lapar, dia nangis. sakit, dah tentulah menangis :) teman harap esok lebih baik dari hari ni, insya Allah...

4 comments:



Farhana said...

hmm dgr cite wann ni rase beratnya..sayapun kt sini mcm mudah hilang kawalan. dua beradik ni mmg 24 jam bercakau.
Pelik. tp maybe sbb 2-3 hari lately ni panas gaknye. saya sendiri pun cepat je hangin.Panas sini len sket..bahang,tekak kering..tp serius mmg sakit hati dibuatnye walaupun tahu mereka budak2 lg..lg l balik2 letih+serabut.

adeh dgr cite auni lg la..mmg bole mengamuk dibuatnye..kadang2 sbb tahan marah sampai menagis sendiri dibuatnye kan..

apepun sabarla..Allah menguji ;)

ribbit said...

i know...no one says this is going to be easy but sure I can manage it, insya Allah :) far pun byk dugaan tu...sabarlah ye & never give up

Ibu Aunis said...

'bahagian' masing2kan. InsyaAllah sabar selagi boleh.

hari ini mereka dah buat ayah marah. abes dipicitkan bedak badan seluruh bilik. Dahla bercarpet semua. berdebu putih. Masa tu ayah terlena seminit dua..mengamuk ayah..hmmm...

tapi kes auni lagi berat rsenya ;)

ribbit said...

hai boleh tahan jugak anak2 far ye heheh aun pun suka main bedak jugak. apa lagi seletkan pipi budak2 tu kat karpet ha biar diaorg tau bukan itu mcm nak berbedak