Projek Sofa Cover

Actually dah hampir 6 bulan projek ni terbengkalai. Beli kain dr bulan 12 tahun lps, siap ukur & potong. pastu oleh kerana en lanun nak buat design ada piping maka terpaksalah ditangguhkan projek ni sbb tapak utk pasang piping tu xde jual utk model mesin jahit teman. pastu ada kawan suggest guna tapak utk pasang zip sbb dia ada lengkuk so boleh buat piping tu mcm tapak yg sbnr.cari2, dapat lah beli harga murah je, rm12.00.
Masalah seterusnya ialah mencari masa untuk membuatnya. aduhai susah betul, setiap kali nk buat ada aje problemnya. dengan bebudak ni sibuk masuk skali bilik menjahit tu, susah nk control diaorg.
pastu masalah lain ialah,teman ni buat x de ukur2...main agak2 je.pastu bila dh jahit, eh eh silap, x muat lah, terbesar lah, maka nya harus ditetas.pastu jahit balik ( x ukur jgk) silap lagi tetas lagi muahahhaa bila kala laaa nk siap kan. baru last week ni insappp sket baru betul2 amik ukuran & tanda pada kain tu...alhamdulillah mmg memudahkan kerja menjahit...sejam je dh bleh siap sarung utk 1 sofa hehehehhe kalau laaa dari dulu buat mcm tu huhu. nasib baik lah en lanun xde tanya2 @ paksa2 suruh siapkan...sungguh memahami isterinya ni kalau nk buat keje ikut dan dia je hehehe
next week en lanun dh nk belayar sampai raya...harap2 siaplah sarung sofa ni sblm raya ye x...haru tu separuh kaler hijau separuh kaler purple hehehe. thnx to neezaneedles yg suggest kat teman mcm2 idea utk buat piping tu..

6 comments:



Ira said...

Waaaa.. Bravo! Bravo!
Dah siap semua jgn lupa share sini k.. Nak tgk hasilnya.. Hehe

yasmine said...

tahniah..wah bestnya pandai buat sendiri

Wann Hairani said...

iera: hahahhaa jgn gelakkan aku ye.mcm main pondok2 je nihhh
mel: idak pandai pun,main belasah je :p mesin dh ada kt umah, syg pulak nk upah2 org kan

Wani said...

dhsyat ar kak wan.....leh bka kdai menjahit ni.....

Ibu Aunis said...

teruskan dgn gigih!! hehe cayalah.

Wann Hairani said...

wani: akekekek main2 je ni.kalau nk tempah raya lg 2 tahun bleh le hehehheheh
far: makasehhh hehehheheh kalau buat karipap skjp je dh nampak hasil & boleh mkn yek.menjahit ni alahaii sket, skettt....hari ni dpt siap lg 1 cover...tinggal 5 aje lg nk siap insya Allah