Angan Angan

Tiba- tiba dapat offer kerja.Pegawai Teknologi Maklumat. Gaji rm2500-rm3000. Duit keta dh abis bayar, so cuma nk belanja untuk duit minyak, duit makan, duit nursery anak 3 org,saving utk masa depan-wah, masih banyak bakinya! Boleh lah beli macam2. Boleh beli tshirt2 muslimah yg mcm2 design teman berkenan. Boleh beli baju yg bermanik2. boleh bagi mak & abah duit byk2. Abah x yah lah gi kebun lg, walaupun suka2 je teman kasi duit upah lah org jaga. Abah cuma dtg jenguk2 & amik hasil je nanti. Boleh sponsor adik kt kolej tu duit belanja sket. xyah abah tiap2 bulan kuarkan duit kwsp dia. Boleh juga beli produk Miracle Solution yg teman nak sgt cuba sbb dh baca testimoni org2 yg pernah guna, semuanya positif.  Juga boleh beli produk CCPP supaya dpt kuruskan badan yg x berapa nk kurus sejak akhir2 ni. Boleh beli tshirt wording yg byk jual kt fb skrg ni utk Balqis, Auni & Zakwan. Ha macam2 nak beli. Boleh beli microwave. Oven ni, dulu konon beli sbb nk buat kek @ biskut, sudahnye jadi tukun kt sudut kabinet dapur. Beli microwave lagi best. skjp2 boleh panaskan lauk. xlah terbakar bekas tu kan heheh.

Angan- angan itu mmg indah...boleh x nak terus berangan mcm ni...no more worries about our spending.. as long as x membazir lah kan.. Nak beli itu ini berkira bagai nk gila pastu x jadi beli. Although I have just enough right now, a little bit more money won't hurt at all. orang kata kalau dh kerja nanti masa utk anak dh kurang...seharian org lain yg jaga..but i think i've done enough for them for the past 6 years. I guess i was destined to be a housewife forever... should i be grateful or what? have a beautiful house, 3 beautiful kids, wonderful husband, kesihatan yg baik..alhamdulillah...

Tinggal angan- angan ajelah...

9 comments:



Ibu Aunis said...

hahaha..wann..ni jadi keje betul2 tak ni?
adeh..2500-3000 la ni da mcm tak cukup. bukan tak bersyukur. Anak nursery 3 org mau dekat 700-800. Masa yilek dgn mereka, dapat gaji tolak nursey, minyak, makan minum, ikut angka mmg mcm banyak lagi tinggal, hakikatnya hujung bulan tgk semua nya gone..tah kemana hihi..

btw best angan2 tu. teruskan. yg keje pun tak dapat semua tu lagi. So mari kite sama2 berangan..berangan itu indah..hehe.

Wann Hairani said...

yg lain semua en lanun yg sponsorr hehehehhehe dok manjung x brp nk tinggi kos nya lainlah dok kl.
...lebihan tu mmg khas for urs truly heheheh ye mari kita berangann...mmg syok..

yasmine said...

wan aku kalau suami nak sponsor semua malas aku kerja..baik jaga anak wan.tp kalau ko dpt kerja cikgu aku galakkan ko kerja..tp kalau kat company swasta tk payah lah...masa utk anak memang takkan ada punya....

Wann Hairani said...

mel: ye ke...hahahah bak kata aku pun angan2 je beb...teringin nk beli2 baju...beli2 kasut...skrg ni fikirkan anak2 je belanja ala kadar yg lain semua saving.bukan xde baju tp kekadang boring baju yg sama je hehe
far: dh riki2 harga hntr anak ke nursery,2-4 tahun cuma 170/sorg.untuk zakwan kena tambah seploh ringgit. wahhh baru 500++ hahaha banyaknye duitttt (ye berangan lagi)

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

AKU BARU BALIK MANJUNG.. gicari rojak manjung tutup laks .....:(

Wann Hairani said...

laaaaaaaa apsal nko x bgtau nk dtg?apa la apai.gi sbb keje ke jejalan? ish dia ni terkilan aku.rojak manjung setahu aku cuma tutup sabtu @ ahad je....nko dtg hari apa tu?

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

salam wan... aku gi jejalan.. sowy wan, dah sampai cari no phone ko takde laks :)

Wann Hairani said...

ada je kt profile aku kt fb tu....pasni save ye,mana tau dtg lg sini :)

fAiRuLLaH's de GrEaT! said...

insya allah