Alhamdulillah En lanun dah selamat sampai ke base pada hari isnin kelmarin. sepatutnye kapal tu sampai hari selasa tapi hari isnin tu dh sampai ke Penang, diaorg kira2 minyak cukup utk sampai ke base so group airwing ni balik dulu la he he ( amik kesempatan ). Dapatlah cuti seminggu, start semalam (Rabu) hari ni dah sampai kg di Melaka. Kebetulan mak mentua teman pun ada kt Klang, tgh terfiki2 mcm mana nk balik rumah sebab ada medical check up esok, hari Jumaat. Kebetulan kami pun nak balik ke kg so elok ajelah amik dia kt rumah kakak en lanun tu. tak payahlah menyusahkan anak2 yg lain tu kan sbb diaorg pun bekerja. Letih jugak sampai je tadi terus pergi tesco, beli barang dapur & lauk pauk almaklumlah dah 3 minggu mak mentua teman tinggalkan rumah. pkl 2.30 ptg tadi baru sampai rumah. Cuti lama ni seronoklah sket sebab x payah terkejar2. mana tidaknye, rumah teman kt umbai, rumah En lanun kat Klebang, jaraknye lebih kurang setengah jam je so kalau x balik jenguk 2-2 rumah mmg x patutlah kan. itu lah sebab nye x dpt duduk lama satu rumah, sehari semalam aje yang dpt. orang kata untunglah sekali balik dpt jumpa semua tapi rasanye masa tu lebih banyak habis di tengah jalan aje. Kalau hari raya lagi lah haru. mmg penat kjp2 mak sana panggil sedara dtg rumah nk jumpa. skjp lagi mak sini pulak tipon ada sedara dtg nak jumpa. Sampai x tahu turn rumah sapa yg sebenarnya. Lagi terkejar2 dengan jam kereta banyak kadang2 sampai 45 minit baru sampai rumah lagi satu.
Cakap pasal raya ni..hmm..x tau lah turn rumah sapa. tahun lepas sepatutnye turn rumah teman, tapi en Lanun mintak raya kt Klebang sebab 1st raya tanpa bapa mertua teman jadi mereka adik beradik pakat2 la semua sekali raya kt rumah tu, konon2 nk teman kan mak mentua teman lah. mmg lah niat tu baik tapi masuk raya ke dua ketiga semua dh lesap balik rumah mak mentua masing2. jadi oleh kerana rumah teman dekat je, terpaksalah menimbangkan macam mana nak balik beraya kt rumah mak teman pulak. Kesian lah kan dia tinggal sorg2. Pastu dengar2 tahun ni 2-3 keluarga yang dh confirm raya rumah mak mentua. Susah jugak ni kalau semua raya rumah mentua sapa plak nk tolong mak tu memasak & melayan tetamu dtg nanti. Nasib baiklah family teman x berapa kisah pasal turn-turn ni janji dtg jenguk x kiralah hari raya berapa. Silap2 tahun ni En lanun kena duty. hmm lagi haru.
Apa apa hal pun teman redha ajelah...yang penting dpt melaksanakan ibadah puasa dengan sempurna insya Allah.. rasa- rasanye tahun ni dapat puasa penuh lagi kot *wink wink* insya Allah.....

3 comments:



Ira said...

apakah? ko pregnant lagi??

Ibu Aunis said...

hehehe...wa..rezeki..rezeki..Jeles tapi takde kemampuan pada waktu ini...

ribbit said...

he he gitu lah kira-kiranye dah 23 minggu insya Allah due hujung bulan sepuluh. tgk2 td scan dpt lelaki, kalau betul ni last la...he he jgn jeles tau nanti ada rezeki masing2 akupun ni kira 'ter'pregnant