Baby Zakwan Is 3 Months


Alhamdulillah Zakwan sekarang dah masuk 3 bulan. Tadi gi klinik untuk check up rutin. timbang dia 7.58kg, naik hampir sekilo dari bulan lps (prev weight 6.6kg) sikit je lagi dah nak masuk ke line merah :D nurse pun tegur alamak dah nak obese dah baby ni tapi dia pun geram tgk si Zakwan yg montel dok tersengih2 senyum2 pandang nurse tu. Dia dah pandai mengagah skrg, kalau letak je atas tilan mesti dah mula mengiring mcm nak meniarap dah. tolak2 sket lama2 pandai la meniarap sendiri tu. Kena cucuk hari ni, dah bagi makan ubat so far ok x demam lagi dia.

tgklah lengan dia tuh.huhu berisi mcm nk gigit2 je


I'm just a bit concern about his sensitive skin, bertompok2 merah kdg2 kulit tu jadi kasar. Agaknye dia alah pada detergent yg teman guna ke..ataupun sebab teman basuh baju main campur je semua dalam mesin basuh tu. Sapu krim pun xde kesan apa2 so starting from yesterday (ceh baru 2 hari) teman asingkan baju dia, cuma guna sket je detergent tu, no softener, basuh tangan je. Bukan banyak sgt pun..harap2 lepas ni baiklah kulit dia tu ye...

2 comments:



Ira said...

lor.. patut le.. yg hang pi campoq baju tu, awaitnya??

btw, Ayna dulu pon allergy gak.. so what I did, I changed detergent to Pureen HAD, before that Pureen ABD.. Napplykleen pon okay.. asalkan takde enzyme (of coz baju not campoq2 ye).. alhamdulillah, all okay lepas tu..

ribbit said...

biasale, nak senang & cepat ;p insya Allah nanti aku try