Streamyx Oh Streamyx

Sejak hari Jumaat lepas teman x dapat online sebab streamyx punye pasal (that's what I thought) on Saturday try call TM centre tapi staff maintenance tu x dpt detect apsal jadi cam tu- wifi modem tu bleh on, semua lampu menyala except lampu internet connection. Tension jugak teman sebab en Lanun xde naik kapal 2 hari dari Jumaat tu. Last2 hari Ahad semalam try call lagi, after 2-3 trial baru lah dapat tau apa puncanye..rupa2nye masa hari Khamis tu teman ada bukak webmail utk streamyx user dan tgk2 kat login tu passwordnye default so teman tukarlah ikut password teman sendiri. rupa2nye password tu kena tukar jgk pada setting modem tu..haha padan muka teman dok salahkan itu ini rupa2nye silap sendiri hukhuk tapi alhamdulillah semuanye dah settle...so now I can surf all I want!

2 comments:



ijad said...

tersilap sendiri ya...

ribbit said...

iye en ijad..nasib baik x bakar lg modem tu *phew*