Baru dapat online hari ni. kt umah biras teman kt Bangi tu x dpt 3G..so x dpt guna broadband. Alhamdulillah kelmarin & semalam selamat dah konvo adik teman & kakak en Lanun. Walaupun x semua dapat datang tapi tetap diraikan kejayaan mereka. Tapi kereta & orang punye le ramai x larat teman dibuatnye. Dulu teman konvo mcm ni jugak tapi xde 2 orang budak yang dok merengek akibat kepanasan & rimas org ramai sgt. Plus dgn perut yg semakin membesar. Auni sokmo nk berdokong aje. Lepas amik gambar pkl 6.30pm tu kami terus bertolak ke KL, mak & abah teman dgn pak sedara, adik teman yg keje kt KL and of coz dak Adut ( the convo girl ) gi pesta konvo. Yelah kan tiap2 tahun gi pesta konvo org lain, kali ni konvo sendiri mestilah kena pegi. Teman dah 2 kali gi, x larat lah nk panjat bukit tapak pesta tu.

Lebih kurang pukul 9 kami sampai hotel The Legend. Kenapa lewat sgt? huii teman nk cerita pun malas lah. Si kakak tu 2 kali terkencing dlm kereta. terpaksa lah berhenti lama nk bersihkan dia. last2 pakaikan pampers terus sebab dh abis baju dia yg bersih. yg geram tu dah sampai kt stesen minyak dah tapi knp ntah dia dah x tahan sangat sampai terbarai kt dlm kereta. terpaksa en Lanun roll karpet yg kena air kencing dia tu & simpan kt bwh seat blkg. En lanun dah install garmin (GPS system) kt dlm hp dia so alhamdulillah xde masalah nk cari hotel tu. Biliknye ok, cuma ada satu katil so ingat nk tambah extra bed tapi mahal sgt la plak so tido berhimpit2 la anak beranak ( kalau tambah lagi sorg ni alamatnye melambak tido kt karpet ajelah ye ). Kakak yang mula2 tido kt bawah (teman dh lipat2 selimut kasi alas dia tido) tapi pkl 2.30 am dia terbangun dah menangis, rupanye dah terkencing (lagi) atas alas selimut tu. Allahuakbar teman terpaksa lah bangun & mandikan dia sbb basah kuyup baju & seluarnye, cari2 ada lah baju bersih pakaikan dia. pastu dia nangis lagi nk tido atas katil sblh en Lanun makin merempat la kami tapi lepas tu semuanye tido lelap sampai subuh...alhamdulillah.
Tadi tgh hari En lanun ada break utk lunch tapi dia x makan dulu, naik ke bilik amik teman & budak2 ni turun ke tkt 4 ada macam foodcourt kt situ ( last night dh order room service makan macam org kaya haha habis rm150) belikan nasi ayam utk budak2 ni, pastu baru dia naik semula utk lunch dgn coursemate (thnx syg :) ) kalau sorg2 susah jgk sbb xde lift utk ke tkt 4, sampai tkt 5 kena turun tangga dgn Auni & Akish & my condition mmg nasib baik en lanun ada. Ptg ni maybe gi jln2 kejap. Akish & Auni dah x sabar nak gi mandi kt pool he he..sabar ye tunggu abah balik ptg ni tau!

3 comments:



Ibu Aunis said...

siannya Akish yer. Utk memudahkan keadaan, better pakaikan saje die ngan pampers bila kluar umah. Dgr cerita pun dah terasa uihh..letih banget sih..(dgn mengambil kira keadaan mak buyung nye ye)..mmg rase nak melatih tp akhirnye letih ..heheh..

Kat sini, Fikriyah mmg dh pandai gak pi toilet, etc..cuma tak laratnye asik2 nak pi toilet..karang tetiba lari ke toilet asik nak terkucil je..huhu..si ibu yg malas ni pun akhirnya pakaikan jugak pampers dirumah dek kerana kemalasan asik nak kejar toilet jer.Ade sesekali terkucil kat karpet (sini umah semuanya carpeted.huhu), tapi tak dapatla nak roll karpet tu kan..;p hihih..kesimpulannya, ibunya yg malas la sng cite..

ribbit said...

teman x kira mesti buat cam tu jgk kalau x dia confuse skjp suruh tahan skjp suruh kencing dlm pampers :) tapi mlm td dah lulus lah dia bgn pkl 3 am lebih kejutkan kitaorg nk kencing :) tapi sbb bilik hotel ni sejuk 10 minit skali mesti nk terkencing he he layan ajelah...nanti adik dia nk kuar lagi sorg ni bertambah plak budget nk beli pampers lagi. far tau x kt sini dh popular guna cloth diapers tapi dh dimodenkan. more info- http://seeragallery.wordpress.com/

ribbit said...
This comment has been removed by the author.