Letih rasa hari ni, mana tidaknye dari pkl 2.30 am dah x dpt tido sebab budak2 ni meragam. skjp yg tu bangun skjp yg lagi sorg bangun. tgk2 jam dh pkl 5 am terus teman bangun untuk sahur. sementara tunggu azan subuh rasa nk lelap jgk tapi dah x boleh lelap dh. harap2 dapatlah teruskan berpuasa hari ni. En Lanun pun puasa jgk tapi kesian dia ada sortie hari ni. Ingatkan dpt gi Cameron Highland, bleh teman pesan strawberi & sayur2 fresh tapi x jadi plak dia kena terbang ke tpt lain :( xpelah kalau ada rezeki x kemana...

Menu berbuka hari ini: Sotong goreng kunyit, ikan selar masak asam pedas Melaka, salad, telur dadar bistik special. Cukuplah tu...banyak2 kang membazir plak he he..

Tak tahu lah mcm mana teman boleh keep on going like this. Yang 2 orang ni pun rasa x terjaga, akan dtg lagi sorg. This is the easiest & the hardest pregnancy I've felt, so far. The baby is so lightweight, sometimes I don't even remember I am carrying him. Langsung xde morning sickness, kaki x bengkak, alhamdulillah semuanye mudah. But with the workload maintaining this house, mopping at least twice everyday, catching up with the girls, dh perut besar cam ni pun kena bongkok2 mandikan diaorg dengan tido x cukup etc. Why oh why I'm pregnant now....I do want another baby but not now, teman & en Lanun had already discuss about this many times before. Yelah, dia pun kesian tgk teman terkejar2 dgn budak2 ni, Auni pun baru setahun lebih. teman bersabar aje whenever I got that "ish anak 2 org kecik lagi tp mak dia tgh pregnant lg" look when I went to the clinic for checkup by myself. And don't give me that crap "ala orang dulu dulu pun beranak ramai2 rapat2 boleh jugak besarkan anak" I don't care about other people. Entahlah teman cuma berharap cepatlah tempoh ni berlalu, got to deliver this baby safely when the time comes and then start this process all over again. harap2 dengan pengalaman membesarkan 2 orang anak sblm ni dpt bantu teman to become a better mother to my baby boy...

Pas ni tekan brek la...abis dah....cukuplah 3 orang ni :)

4 comments:



Ibu Aunis said...

ehe wan..kite bukan taknak anak lagi tapi kekdang yelah semua benda kite kena buat kan..(bukan merungut tapi akhirnya mmg kite yg buat..apepun byk pahala kumpul tuh).

InsyaAllah mudah utk wan dalam menguruskan para soleheh tu insyaAllah sblm mendapat seorang lagi mujahid.

I jeles tau....ahaks! ;) tapi yelah dalam keadaan sekarang, brek tu kena tekan awal2 ehehe, takut kalo emergency break kang, effect plak la passenger belakang nnt plak ;)

apepun, all the best to you. Harap2 brek makan la pasni. Kena servis selalu tuh..ehe.

ribbit said...

thnx buddy.. u understand me....far pun lg bz dgn study & anak2 lg.teman ni dh kira untung xyah susah2 fikir hal keje. should be thankful for what we have...whatever it is :)

Ira said...

betul ke cukup 3 org wann? hehehe..

Ibu Aunis said...

heheh..yelah wan..bersyukur je ngan apa yg kite ade..wan maybe jeles ngan org yg boleh keje..tapi org yg keje jeles ngan org yg boleh jaga anak sepenuh masa..ehehe..apepun bersyukur kan..