Zakwan dah masuk 2 bulan. kelmarin timbang, dah 6.6kg, nak 1.5kg dari bulan lepas. Alhamdulillah...demam lah sket sebab kena cucuk tapi esoknye dah baik dah. xdelah byk sgt ragamnye, sket2 kembong & ngs bila dia nak menyusu. insya Allah next month ada appointment untuk pasang IUD. x bleh jadi lah..kena merancang jugak ni. dan rasanye ini last baby kot...cukuplah 3 tu.. ini ada gambar Zakwan dah botak. Kami buat kenduri aqeqah & cukur jambul untuk dia 26hb Dec lepas. tumbang lah lembu sekor...dah abah dia niat cam tu. Dapat masukkan nama 6org anak buah yang belum aqeqah lagi. Adik teman pun bertunang dalam kenduri tu jgk...sekali harung semua sekali :) tahun depan mak teman dapat lagi sorg cucu...adik teman yg kawin thn lps dh pregnant wife dia. Bulan 6 nanti due. semoga selamat semuanye...





Esok birthday Auni yang ke 2. Dah besar anak mama...alhamdulillah. cuma sekarang ni sejak dpt baby mmg bukan main 'baik' perangai dia. Kadang2 teman kesian bila asyik nak marah dia tapi kesalahan yg dia buat tu mmg x bleh nak dimaafkan. Tu sebab bila baca entry blog kawan teman farhana (by invitation only, sorry) insaf teman dibuatnye. Sabar, itu lah pesanan dia. mmg pun itulah yg kurang sgt dalam diri teman skrg ni. cuba nk menyesuaikan diri dgn keadaan skrg ni. Teman punye timetable mmg fix skrg ni, kalau leka sket mmg alamatnye byklah kerja x selesai. Alhamdulillah en Lanun ada jugak menolong sket2 cuma dia agak sibuk dgn sortie so kdg2 balik lewat, malam ada sortie lagi. insya Allah teman akan cuba tingkatkan kesabaran dalam diri ni & dapat menangani segala cabaran yg ada & bakal dihadapi nanti...aminn...

nak sambut birthday Auni esok tapi En lanun ada aktiviti memancing plak..hmm....x merasalah makan kek indulgence. kek birthday teman pun x dpt lagi..sedey...

2 comments:



Ibu Aunis said...

yelah wan..ape lagi yg boleh dibuat dgn bebudak tu. Marah2 pun, macam tu jugak kan. sudahnye kite yg berakal ni lah yg kena byk sabar. Sesekali tu 'terlepas' jugak. Tapi kan saya perasan la..kalo kite more tolerate ngan derang, insyaAllah la saya nampak die lembut skit nak ikut ckp. Then, kite kena bg die 'tanggungjawab'. Supaya die rase die penting dalam hidup kite. Cth ambilkan air (si kakak la) utk si ibu..nampk die suka..kemas mainan pun..tapi tulah adakala menjadi ..adakala gagal jugak..tu yg sabar jelah..hehe..

si auni kecik saya pun da nak masuk 2 tahun bulan 3 ni.Auni besar next month 4 thn.Auni yg kecik (faqihah) skang ni nampak lembut..tapi tulah kena bg die tggngjawab camtu lah..die rase die penting gak..(tak tahulah kan sampai bila-budak ni berubah2)..die pandai tolong2 kemas mainan kalo si kakak dok berkeras. Alhamdulilah..kalo sorang keras, sorang lagi jadi lembut hati..

Wan mesti boleh nye uruskan. InsyaAllah. CUma sekali sekala cuba lepaskan anak2 tuk suami plak. heheh..have a rest. gilir2 la. Nnt refresh balik..lama2 ok kot..kadang2 kite ni penat bila dr siang ke malam sampai ke siang pastu mlm balik, kite dok ngadap benda yg sama..kite kesian kat suami yg keje (sayalah dulu pun camtu-tupun kire suami dah tlg byk keje umah) tapi bila dtg sini, bila part tu (ngadap karenah anak2 sepenuhnya) dah diambil..dan digilir2kan..rase mcm ok la..tapi tak tak tahulah nnt esok lusa kan.

Takpe wan..seronok menjadi wan skang. 'kerjaya' yg mencabar tu. insyaAllah moga semua anak2 kita akan berlembut hati dan menjadi anak2 yg soleh dan solehah. Amin.

ribbit said...

amin..thnx far :)