Tak Baik Membazir...but still....

Bukannya xde babywear. Masa Balqis lahir dulu dah beli dah satu, masa tu rasanye baby wear yg mcm Mei Tai, sling ring & sebagainye xde @ x popular langsung kot.atau belum dikomersilkan. so teman cuma beli yg biasa2 ajelah. mungkin x berapa selesa, agak keras materialnya & balqis pun jarang kami pakaikan. sampai ke Auni & Zakwan pun mcm itu lah jugak. nak beli yg baru, isk rasa membazir pulak. tapi bila nk pakai yg ada tu, eh kesian budak sakit. macam2 nak fikir haii sudahnye x beli jugak. tapi xde salahnye tgk2 babywear yg baru kan...cthnye yg mcm ni dari BabyHawk cantiknyeee senang nk pakai plak tu (x mcm sling ring dsb yg kena adjust itu ini & nampak mcm susah kalau nk pakai sorg2 (kena bantuan dari org lain). As usual, masuk dlm wish list la...






3 comments:



Ibu Aunis said...

hahaha..ni kes window shopping la. mc2 pesen kan skang. hehe..to be honest, sayapun camtu tapi end up biasanya masuk kotak! ;)

Ira said...

masa mula2 pregnant dulu mmg aku beli mydear carrier ni.. tp bila pakai kat ayna, aduh kesian dia, bertanda peha makcik tu. then ayna 3 bulan weol beli babybjorn, okaylah dan sedap pakai tp bila ayna cecah 8 bulan, sakit pinggang. dan sejak tu aku buat research pasal baby carrier ni (ayna tak suka dok dlm stroller).. mmg soft structured carrier (ssc) mcm babyhawk, ergo n beco is the best.. tp mahal.. that's why aku beli snuggbaby + jumpsac ssc (malaysian made) yg specnya lebih kurang sama dgn ssc yg lain. hasilnya, sgt berbaloi! smpi sekarang weol boleh carry ayna (2 thn 5 bln) sbb structurenya up to 16kg.. tak sakit pinggang lagi.. stroller kadang2 guna..

ribbit said...

aku stroller tu lah dok usung ke hulu ke hilir esp masa dpt zakwan kami beli yg baru smaller & lighter sbb yg dh ada tu berat & besar sgt, x muat kancil. tp kdg2 x praktikal nk bwk stroller...terpaksa lah dukung guna tenaga 4 kederat ni heheh mau x sakit urat kalau dkt 2 jam mendokong dia...